понеділок, 5 січня 2015 р.

Парадокси історії, роздуми

Спочатку кам'яний вік, потім залізний... і так далі: спочатку камінні молоти, сокири, потім, мечі, катапульти, мотики, лопати, порох, і нарешті лазер. А якщо розвиток людини був зовсім не таким, а якщо поряд з усім відомими цивілізаціями існували більш розвинені, ну скажімо... на епоху. Цікаво, що у такому разі будуть говорити наші всезнаючі вчені? А свідчень, різних, багацько, як матеріальних, так і письмових (їх називають «недоречні артефакти»).

Ось, для прикладу: Єгипет країна поєднання непоєднуваного. Всі ж знають про неймовірно-величні піраміди Хеопса та інших давніх повелителів царства Нілу, збудовані з граніту які простоять ще сотні або й тисячі років, а поряд з ними «стоять» у декілька разів менші, складені з невеликих цеглинок, вони вже майже розсипались від руйнівного впливу води, вітру, часу. А парадокс ось у чому: збудовані-то вони пізніше! Тобто прогрес оминув цю країну і вона навпаки, почала "рухатись" назад? Тоді як пояснити головну особливість історії, її аксіому: «Історія не має зворотного ходу», котра тут руйнується, розсипається в порох. Ні, щось тут не чисто, чи піраміди якісь неправильні, чи вчені, що їх вивчали. Я, звісно, не звинувачую наших науковців, вони, безперечно для всієї цивілізації зробили дуже багато, і за це їм окреме "Дякую", можливо в дечому вони були не повністю об’єктивними? Ось вам приклад! 
У липні 1999 року Олександр Чувиров (професор башкирського державного університету, РФ) на глибині в 1 метр знайшов кам'яну плиту (розміри: довжина "висота" - 1,5 метра, ширина - 1 метр (ще біля 10 см. можна додати), товщина - 16 сантиметрів, а вага - більше тони). Через деякий час вчені побачили в ній карту тієї місцевості, але, уявіть собі! Цій "карті" було декілька мільйонів років!!! Можливо, колись це й було схоже на карту, але... Ви побачите схожі обриси з плити й сучасної карти, так, вони є, але це може бути й звичайним збігом, вирішувати Вам. Особисто я не володію достатніми знаннями у цій галузі, говорити напевно не буду і доки не побачу на власні очі, доти й не повірю.
У даному випадку це не можна назвати промахом, але Велика доля ймовірності, що вчені зробили поспішні висновки (заради сенсації).
Крім Єгипту й Кавказу у світі багато місць, де були знайдені цікаві речі (Британія, Індія, Полінезія та ін.), які ламають всі сторінки нашої історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар