понеділок, 12 січня 2015 р.

Недоречні атрефакти. Диск Сабу або імітація з каменю



Почнемо з історії його знайдення:
У 1936 році, єгиптолог Уолтер Брайен Эмерай, під час розкопок Мастаба Сабу (могила в Саккарі, Єгипет), виявив диск, розділений на три частини. Сабу був сином Фараона Анедджиба (п'ятий правитель першої династії стародавнього Єгипту). Цей загадковий диск був знайдений серед глиняного посуду, кісток і декількох інших кам'яних об'єктів, які Сабу забажав узяти з собою до потойбічного життя.

Даний артефакт був схожим на круглу камінну тарілку з діаметром біля 70-ти сантиметрів, однак у цій «тарілці» було дві досить незвичайні деталі – три крайніх кінці були симетрично загнуті до центру, а по центру вона малі дірку. Така незвичайна форма «допомогла» вченим припустити, що це, увага, прототип або ж копія авіаційного гвинта!
Ця теорія належить швейцарському досліднику Еріку фон Денікену.  Шукаючи далі я знайшов, ймовірно, цитату самого «автора» даної теорії і вона мене вразила ще більше, цитую:
«Я вам наведу дуже відомий приклад: у роки Другої світової війни війська США створили військову базу в Папуа - Нова Гвінея. Туди прилітали американські літаки, ї з яких «вилазили» всілякі вантажі: зброя, боєприпаси. Аборигени бачили це, але не розуміли, що відбувається. А коли по закінченні війни американці пішли - аборигени продовжували доглядати за злітно-посадковими смугами. Крім того, вони й самі почали робити літаки - з дерева і соломи. Звичайно, не справжні літаки, а їх імітацію. Вони почали робити наручні годинники - з дерева і шкіри. Робили з дерева мікрофони і говорили в них якісь фрази. Робили дерев'яні антени... Я сам бачив ці солом'яні літаки і дерев'яні годинники... тобто, технологічно прогресивне суспільство доторкнулося до технологічно відсталого суспільства, яке не в змозі зрозуміти більш розвинену техніку, тому вони імітують тільки зовнішній вигляд. Сьогодні ми бачимо безліч предметів, які дійшли до нас з давніх часів, і не розуміємо, як вони могли з'явитися. А відповідь дуже проста. Це звичайна імітація. Я переконаний, що саме так виникли, наприклад, виготовлені із золота об'єкти, за формою нагадують літаки, так з'явилися скульптури на храмах в Центральній Америці, де на грудях скульптури священика зображено прямокутний ящик з клавіатурою - кнопками для десяти пальців... І все йде зовсім не так, як в одній з нещодавніх передач. Показали давню фігурку-копію літака з золота, і заявили: «Вона не здатна літати». І додали: «Всупереч твердженням фон Денікена». Але фон Денікен ніколи не говорив такої нісенітниці! Мені приписали дурні висловлювання. Нісенітниця! Моделі літаків із золота не повинні літати! Цілісні годинники з дерева не повинні показувати час. Тому, що це не більше ніж імітація». Про літаки з золота я також розповім, але в одному з наступних дописів нашого сайту.
Отже, за гіпотезою, яку ви побачили вище – це імітація якогось пристрою, або його частини. Існує ще безліч теорій щодо призначення даного артефакту, серед них: частина акумулятора, для виготовлення електроенергії та частина пристрою для перетирання зарна
Але важливим фактором також є складність виробництва. Як відомо, диск Сабу зроблено з каменю, і це робота була не з легких. Наприклад, якщо таке захотіти створити сьогодні, то Вам знадобиться, як мінімум сучасний комп’ютеризований станок для фрезерування. Тому цілком ймовірно, що це був такий-собі рекламний трюк вмілого каменотеса, однак це, знову ж-таки, лише теорія.

Немає коментарів:

Дописати коментар